Heilig Hartkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartkapel

Beschrijving

Kapel uit het interbellum, gelegen op de noordoosthoek van de dorpsdries. Aan straatzijde, taxushaag en vier bakstenen pijlers met vaasbekroning, waartussen ijzeren hekken en centraal toegangshek, en waarachter vierkante bloembak (?) van hard- en gele baksteen. Achter de kapel, gelijkaardig ijzeren hek op bakstenen muurtje.

Door laurierhaag omgeven, rechthoekig bakstenen bedehuis met gebruik van hardsteen voor sokkel, pijlers van portiek en ritmerende pilasters opzij, met driezijdige sluiting en onder vlakke betonnen bedaking met geprofileerde daklijst, waarboven getrapte piramidale sokkel van hardsteen, met inscriptie: H. HART VAN JESUS/ HEERSCH OVER ONS/ EN BESCHERM ONS, waarop beschilderd H. Hartbeeld. Portiek met rechthoekige ijzeren vleugeldeur. Sluiting met twee rechthoeige vensters en vooruitspringend metselwerk aan de hoeken.

Mobilair: bakstenen altaar met beschilderd Heilig Hartbeeld; decoratieve glasramen.

Auteurs: Pauwels, Dirk