Ingenieurswoningen

Beschrijving

De woningen voor technische ingenieurs (Beukenstraat nummers 3-5, 4-6, 7-9, 8-10, 11-13, 12-14; Koolmijnlaan nummers 116-118/ Weidestraat, 120-122, 124-126, 128-130, 132-134), respectievelijk van 1957 en 1955 en naar ontwerp van architect Isia Isgour (Brussel), in samenwerking met Francis Bogaert, sluiten aan bij de ingenieurswoningen, doch zijn spiegelbeeldig gekoppeld. Ze hebben alle een overstekend zadeldak en een afwerking met zowel traditionele als modieuze materialen, bijvoorbeeld de verticale beplanking of de silexplaten voor de borstweringen.

• DRIESSEN S. 1999: Isia Isgour, architectuur (tent.cat.), Houthalen-Helchteren, 9.
  • VAN DOORSLAER B. 2002: Koolputterserfgoed. Een bovengrondse toekomst voor een ondergronds verleden, Hasselt, 125-126.
  • VAN SYNGHEL K. 1999: Isa Isgour treedt uit schaduw van geschiedenis, De Standaard 26-27 juni, 12.

Auteurs: Pauwels, Dirk