Villa Ter Bosch

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Ter Bosch

Beschrijving

Alleenstaand villaatje zogenaamd Ter Bosch (confer gevelsteen in geveltop met inscriptie), wat achterin en schuin ten opzichte van de straat gelegen; twee traveeën en één tot twee bouwlagen met enkelhuisopstand onder gecombineerde zadeldaken, rechts afgewolfd (mechanische pannen), uit het interbellum. De linkertravee vormt een diep-, de rechtertravee een breedhuis.

Baksteenbouw met bepleisterde en beschilderde afwerking voor boogruggen met imitatievoegen, omlijstingen, hoekblokken, afgeschuinde lekdrempels beneden, driezijdige erker van de linkertravee, balustrades van dito erker en voorafgaand, van één rechthoekig keldergat voorzien terras op natuurstenen sokkel. Korfboogvormige en rechthoekige muuropeningen, boven op afgeschuinde hardstenen lekdrempels; oculus in puntgeveltop van diephuis; houtwerk vernieuwd, doch bewaard bij benedenvensters met roedeverdeling in de bovenlichten. Analoge, doch eenvoudiger linkerzij- en achtergevel. Rechts, analoge lagere aanbouw onder plat dak.

Opzij en achteraan, latere aanbouwsels, onder meer twee garages. Achteraan, links van het erf, losstaande cementstenen garage onder zadeldak (dito pannen).

Auteurs: Pauwels, Dirk