Alleenstaande dorpswoning

Beschrijving

Alleenstaande dorpswoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder vooraan geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het interbellum. Volgens de huidige bewoners stond op deze plek eertijds een ouder huis, dat effectief is aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1845).

Met gewone en krulankers verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Traditionele aflijnende rechte muizentand met wit geglazuurd dropmotief. Volledig vernieuwd houtwerk. Rondbogige muuropeningen met vernieuwde hardstenen lekdrempels, dito treden en boogruggen van afwisselende wit geglazuurde baksteen. Blinde zijgevels. Analoge doch eenvoudiger achtergevel met recente lagere haakse aanbouw onder zadeldak.

Achteraan, parallel losstaand voormalig bakhuis van met krulankers verankerde witbeschilderde baksteen op beschilderde bepleisterde plint onder zadeldak (dito pannen) met verdwenen oven en getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.

Auteurs: Pauwels, Dirk