Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met enkelhuisopstand; twee traveeën en twee bouwlagen onder vooraan afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), uit het interbellum.

Witbeschilderde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint; bewaard houtwerk onder meer geprofileerde kroonlijst en roedeverdeling in de bovenlichten. Rechthoekige muuropeningen op afgeschuinde lekdrempels. Portiek. Recent volledig bepleisterde en beschilderde westzijgevel. Analoge doch eenvoudiger achtergevel met aanbouw onder plat dak. Het aanleunend gebouw ten oosten was eertijds een handelszaak.

Auteurs: Pauwels, Dirk