Alleenstaande langgestrekte hoeve

Beschrijving

Alleenstaande, wat schuin ten opzichte van de straat gelegen, langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-woonhuis met dubbelhuisopstand; vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen bij woonhuis, Vlaamse bij dienstgedeelte), uit de tweede helft van de 19de - begin 20ste eeuw, daar in de Atlas van de Buurtwegen (1845) alhier nog geen bebouwing voorkomt. Dienstgedeelte met bouwnaad rechts van de schuurpoort.

Met krulankers verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; deels bewaard houtwerk. Gecementeerde stoep. Getoogde muuropeningen op gecementeerde lekdrempels. Verkleinde vensters. Schuurpoort onder houten latei. Blinde linker zijpuntgevel van latere datum met later aangebouwd dienstgebouw, vermoedelijk voormalige stal, thans garage, onder lessenaarsdak (golfplaten), volgens buurtbewoonster na de Tweede Wereldoorlog opgetrokken met hergebruikte baksteen. Rechter zijpuntgevel met betralied getoogd keldergat.

Van documentair belang is de deels gecementeerde achtergevel met sporen van vakwerk met bakstenen vullingen en enkele houten kozijnen met vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Pauwels, Dirk