Twee gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Twee pal aan de straat gelegen, gekoppelde woningen; in totaal vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), tussen aandaken met schouder- en topstukken, van eind 19de - begin 20ste eeuw.

Bepleisterde en beschilderde, van imitatievoegen voorziene baksteenbouw op dito plint; analoge afwerking voor paneelwerk bij bekronend fries en borstweringen van de tweede bouwlaag, ritmerende lisenen, lekdrempels, kordon vormend en geprofileerd op de tweede bouwlaag, muurbanden en vlakke omlijstingen van twee benedenvensters; grotendeels vernieuwd houtwerk. Grotendeels getoogde muuropeningen, enkele waarschijnlijk later rechthoekig aangepast. Met kunstleien beklede, blinde linker zijpuntgevel met recent aangebouwde garage onder plat dak. Witbeschilderde, van gewone en krulankers voorziene rechter zijpuntgevel.

Achteraan aan de Schuylensstraat, lagere haakse witbeschilderde, verankerde en met een overhoekse muizentand afgelijnde aanbouw onder afgewolfd en geknikt zadeldak (kunstleien); rechterzijgevel met twee aangepaste deuren. In dezelfde straat, rechts achteraan het erf, recente garage onder lessenaarsdak.

Auteurs: Pauwels, Dirk