Alleenstaande dorpswoning

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Pijpenstraat. Vooraan van een later muurtje met ijzeren hekken tussen pijlers met centrale gietijzeren vaasbekroning en rechts van een betonplaten omheining voorziene, alleenstaande dorpswoning met dubbelhuisopstand; drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, kunstleien), van 1919, zie jaartal op puntgevel van haakse originele aanbouw achteraan.

Gecementeerde, van imitatievoegen voorziene, verankerde baksteenbouw op beschilderde plint; bewaard houtwerk, doch vernieuwde kroonlijst. Ritmerende lisenen en aflijnende overhoekse muizentand voor- en achteraan. Getoogde muuropeningen op beschilderde lekdrempels. Aangepaste linker zijgevel. Rechter zijgevel met drie rechthoekige vensters op grotendeels vernieuwde lekdrempels. Achteraan, analoge aanbouw onder zadeldak (kunstleien), eertijds stallingen, heden garage, keuken en badkamer, op zijn beurt rechts voorzien van een aanbouwsel onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs: Pauwels, Dirk