Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Ten oosten door een oude fruitboom beschaduwde hoeve met ordonnantie: woonhuis met dubbelhuisopstand-stal-dwarsschuur; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), van circa 1900, ter vervanging van een oudere langgevelhoeve op dezelfde plaats, aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1845).

Verankerde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint; aflijnende overhoekse muizentand voor- en achteraan; grotendeels bewaard houtwerk. Grotendeels licht getoogde muuropeningen op beschilderde gecementeerde lekdrempels; voordeur van woonhuis in houten kozijn; stalvenster met ijzeren roeden; schuur met schuifpoort. Oostelijke zijpuntgevel met drie dito vensters; blinde westelijke zijpuntgevel met originele aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten). Achtergevel met getoogde muuropeningen en origineel aanbouwsel onder doorlopend dakschild, met rechte muizentand en rechthoekige muuropeningen onder houten lateien.

Auteurs: Pauwels, Dirk