Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve bestaande uit een woonhuis ten noorden, een parallel, door een haakse aanbouw met het woonhuis verbonden dienstgebouw ten zuiden en een losstaand haaks dienstgebouw ten westen.

Verankerde baksteenbouw onder, tenzij anders vermeld, al dan niet geknikt zadeldak (mechanische pannen), met grotendeels bewaard houtwerk. Kleine omhaagde voortuin aan de straat en aansluitend woonhuis met dubbelhuisopstand; vier traveeën en één bouwlaag (nok evenwijdig aan de straat), volgens bewoner daterend van 1934. Volledig gecementeerd en voorzien van imitatievoegen, imitatiehoekbanden, versieringen aan de lateien en geprofileerde houten kroonlijst. Getoogde muuropeningen. Recent lager oostelijk aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten westen van het woonhuis, ronde gecementeerde bakstenen waterput. Ten zuiden, haakse aanbouw, aangepast tot woonhuis. Parallel met het woonhuis, dienstgebouw met ordonnantie: dwarsschuur-stallingen-voormalige plaats van de graanmolen; aflijnende rechte muizentand, getoogde muuropeningen en rechthoekige schuurpoort. Ten westen, losstaande haakse opslagruimte voor kolen en meststoffen; twee rechthoekige poortjes; twee aangepaste aanbouwsels onder lessenaarsdak (golfplaten en mechanische pannen).

Auteurs: Pauwels, Dirk