• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Heden café. Wat dieper in gelegen, aan straatzijde van een recent bakstenen muurtje voorzien burgerhuis met dubbelhuisopstand; vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), daterend van circa 1900.

Baksteenbouw op geprofileerde gecementeerde plint; grotendeels bewaard houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst. Gevel gemarkeerd door middenrisaliet, hoeklisenen en twee verbindende en aflijnende rechte muizentanden met dropmotief. Getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels, voorzien van witbeschilderde gecementeerde aanzet- en sluitstenen, alsook boven van recente luiken; later gekleurd glas in lood. Rechter zijpuntgevel met getoogd venster in geveltop en aangepast rechthoekig benedenvenster onder houten latei, beide op gecementeerde lekdrempels.

• KNAEPEN R. & SMEULDERS F.V. (red.), Zo was... Lommel, Antwerpen, 1973, prentkaart op p. 42.

Auteurs: Pauwels, Dirk