Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

In een ruime, aan de straatzijde door een bakstenen muurtje omgeven tuin gelegen, alleenstaand burgerhuis met enkelhuisopstand; twee traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met één dakkapel onder platte bedaking, uit de jaren 1930.

Baksteenbouw, gemarkeerd door alternerend metselverband bij de driezijdige rechtererker van twee bouwlagen, banden op hoeken, alsook links en rechts van deur, en puntige muurgedeelten ter hoogte van de vensters van de tweede verdieping; typische schouwen en recente kroonlijst. Horizontaliserende luifels. Rechthoekige muuropeningen op lekdrempels van geglazuurde tegels, met grotendeels bewaard houtwerk, deels met gekleurd glas. Originele linkeraanbouw van één bouwlaag onder plat dak.

Auteurs: Pauwels, Dirk