Alleenstaande villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Alleenstaande villa

Beschrijving

Aan straatzijde van een haag en twee ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers voorzien, alleenstaand burgerhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder gecombineerde geknikte zadeldaken (kuntleien) met twee markerende, bovenaan hermetste schouwen ten noorden en dakvenster in rechter travee, uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De vooruitspringende linkertravee vormt een diep-, de twee overige traveeën een breedhuis.

Baksteenbouw op witbeschilderde gecementeerde plint; witbeschilderde betonnen afwerking voor erker en lateien; bewaard houtwerk onder meer roedeverdeling van bovenlichten en geprofileerde kroonlijst op consoles.

Linkertravee met driezijdige erker, waarboven balkon met opengewerkte borstwering. Rechthoekige muuropeningen op hardstenen lekdrempels. Centrale deur, onder brede aangepaste luifel op pijler, waarboven vanuit zadeldak oprijzende vierkante torenromp onder geknikt tentdak. Ten noorden, originele garage onder vlakke bedaking met analoge poort.

Auteurs: Pauwels, Dirk