Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis, eertijds onderwijzerswoning, met enkelhuisopstand; twee traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde schilddaken (mechanische pannen) met één dakkapel onder vlakke bedaking, daterend van de jaren 1930. Voortuintje met originele bakstenen bloembakken en later breukstenen muurtje aan straatzijde.

Baksteenbouw op sokkel van donkere baksteen. Horizontentaliserende overkragende houten kroonlijst, betonnen luifel, bakstenen druiplijsten en muurbanden in alternerend metselverband in andere tonen. Linker risaliet met driezijdige erker, waarboven opengewerkte borstwering en deurvenster. Rechthoekige vensters op geglazuurde lekdrempels met van geometrisch glas in lood voorziene bovenlichten. Dito deur met flankerend gekleurd glas in lood; flankerende muurtjes met bolbekroning. Linker zijgevel met markerende schouw.

Achteraan, aangebouwde keuken met terrassen op beide bouwlagen, beneden met buisleuningen, boven met opengewerkte borstwering, alsook haakse bergruimte onder zadeldak (mechanische pannen).

Interieur: hal met geglazuurde wandtegels.

Links achteraan, twee garages onder lessenaarsdak (golfplaten), links met bewaarde houten poort, rechts later "in stijl" bijgebouwd.

Auteurs: Pauwels, Dirk