Elektriciteitscabine

Beschrijving

Elektriciteitscabine opgericht in 1922-23, naar ontwerp van ingenieur Stevens. Gebouwd in Hollandse brikken.

Alleenstaande baksteenbouw van twee bouwlagen, de tweede inspringend, op gecementeerde plint, onder tentdak (kunstleien); deels bewaard houtwerk. Hoeklisenen en verbindende rechte muizentanden. Gecementeerde waterlijst tussen beide bouwlagen. Ten oosten, getoogde deur in een vlakke omlijsting, waarboven oculus. Noordzijde eveneens met oculus. Zuid- en westzijden met rechthoekige muuropeningen onder gecementeerde of betonnen latei.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Limburg, Cel Monumenten en Landschappen, dossier nr. 2324.
  • DEGEEST M., Ontmoeting met Hamont-Achel, ons stadje vandaag, Hamont-Achel, 2001, p. 46, 57, 174, afb. op p. 57.
  • S.N., Grevenbroeker Echo's, 1, 1992, p. 33-35, afbn. op p. 34.

Auteurs: Pauwels, Dirk