Hotel en restaurant Neuf

Eertijds hotel en restaurant Neuf, al circa 1985 leegstaand en heden enigszins vervallen.

Breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde zadeldaken (mechanische pannen), daterend van het eind van de 19de eeuw.

Verankerde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint; bewaard houtwerk onder meer geprofileerde kroonlijst op consoles. Gecementeerde geprofileerde lijst bovenaan en dito halfronde kordons. Getoogde vensters op bepleisterde en beschilderde afgeschuinde lekdrempels. Dito deur met recente trap en originele hardstenen dorpel. Linkerzijpuntgevel met twee getoogde vensters in geveltop, windborden, schoren en begroeide, vervallen aanbouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, dito pannen) met recente garage waarboven rechthoekige muuropening onder houten latei.

Achteraan, afgeronde aanbouw en haakse aanbouw met aflijnende overhoekse en rechte muizentand, getoogde muuropeningen, grotendeels bewaard houtwerk, origineel aanbouwsel opzij van één bouwlaag onder plat dak en latere aanbouw achteraan onder dito dak.

Auteurs: Pauwels, Dirk