Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Door twee linden beschaduwde, alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: stal-woonhuis van een moeilijk te bepalen aantal traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), daterend van 1926, confer zandstenen gevelsteen met opschrift: EERSTE STEEN/ GELEGD DEN/ 17-5-1926/ BOONEN IDA.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint met deels bewaard houtwerk. Aflijnende overhoekse en rechte muizentand. Grotendeels eertijds beluikte, getoogde vensters op gecementeerde lekdrempels. Mogelijk verdwenen deur ter hoogte van de gevelsteen.

Voormalige stal met rechthoekige muuropeningen en recente garage.

Links aanbouw, namelijk open schob, onder lessenaarsdak (golfplaten). Rechterzijgevel met vier gelijkaardige vensters, beneden eertijds beluikt. Achtergevel met deels aangepaste, getoogde en rechthoekige muuropeningen, onder meer keldergat waarboven opkamer, en aanbouwsel onder doorlopend dakschild met rechthoekige muuropeningen onder houten latei.

Achteraan het erf, recente losstaande dienstgebouwen onder lessenaarsdaken (golfplaten).

Auteurs: Pauwels, Dirk