Gedenksteen voor de slachtoffers van de Herald of Free Enterprise

Beschrijving

Gedenksteen voor de slachtoffers van de Herald of Free Enterprise, een veerboot die op 6 maart 1987 net vóór de kust van Zeebrugge verging en om en bij de 200 slachtoffers maakte. Eenvoudige bronzen plaat met een kaart van de Noordzee en de namen "DOVER" en "ZEEBRUGGE", errond "6TH MARCH 1987". Ernaast bevindt zich een rozenpark aangelegd op initiatief van de rederij P&O, tot wie het schip behoorde, en met medewerking van de stad Brugge.

• BALLEGEER J., Monumentendag 2003 te Zeebrugge, in Rond de Poldertorens, jaargang 45, nummer 3, 2003, p.81.
  • HOORNAERT, R., Honderd jaar Zeebrugge. Wel en wee van een parochie, 2000, p. 65-66.
  • LOY M., Maritieme monumenten aan onze kust. Jaarboek van de West-Vlaamse Gidsenkring 2005, Zedelgem, 2005, p. 54.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia