Gedenkteken 23 april 1918 en linde als vredesboom

Beschrijving

Fragmenten van de havendam waartegen het schip "Vindictive" botste tijdens de raid op Zeebrugge in 1918 (zie St George’s Day Wandeling).

Twee op elkaar geplaatste stenen. Aan de bovenste is een bronzen palm bevestigd die de Stad Brugge schonk aan admiraal Keyes met het opschrift "STAD BRUGGE. HERDENKING AAN 23 APRIL 1918. J.D.V.A.". Aan de onderste steen hangt een plaatje met tekst "THE BRONZE FORAL SPRAY NOW MOUNTED ON A SECTION OF THE ORIGINAL ZEEBRUGGE MOLE WAS PRESENTED TO VICE-ADMIRAL ROGER KEYES BY THE CITY OF BRUGES AND RETURNED BY HIS SON LORD KEYES OF ZEEBRUGGE AND OF DOVER WHO UNVEILIED THIS MEMORIAL ON SAINT GEORGE'S DAY. APRIL 23RD 1998, THE 80TH ANNIVERSARY OF THIS FAMOUS ZEEBRUGGE RAID".

• BALLEGEER J., Monumentendag 2003 te Zeebrugge, in Rond de Poldertorens, jaargang 45, nummer 3, 2003, p. 81.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

In 2016 is naast het monument een jonge, opgaande zilverlinde (Tilia tomentosa) als herdenkingsboom geplant.