Gemeentehuis van Dudzele

Beschrijving

Volgens bijna gevelbrede cartouche "GEMEENTEHUIS". Diephuis met verankerde bakstenen trapgevel in historiserende stijl, grondig verbouwd in 1934 door aannemer Oscar Broucke. Gebruik van natuursteen voor de kozijnconstructies op de begane grond. Bovenvenster met afgeschuinde dagkanten en natuurstenen geblokte omlijsting. Natuurstenen gevelsteen met opschrift: "OP 31 DECEMBER 1970 EINDIGDE / HET MEER DAN 1000 JARIG BESTAAN / VAN HET VRIJE DUDZELE MET / ALS LAATSTE GEMEENTEBESTUUR / BURGEMEESTER DR. J. BUYAERT / SCHEPENEN RAES M / MEVR. HOSTE A. / RAADSLEDEN STROEF R. / HOSTE G. / SNAUWAERT R. / DANNEELS L. / VANDERCRUYSSE E. / MONBALIU J. / SECRETARIS PEERE O."

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia