Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Toegankelijk via een lange kronkelende oprijlaan. Op de kaart van Ferraris (1770-1778) staat de hoeve, bestaande uit het boerenhuis en de stal, weergegeven.

Boerenhuis met oude kern uit de 17de eeuw. L-vormige plattegrond. Geïntegreerde stalvleugel verbouwd in "1924" zie jaarsteen. Boerenhuis van drie traveeën + twee opkamertraveeën. Twee opkamertraveeën onder zadeldak gevat tussen twee puntgevels afgewerkt met vlechtingen. Verankerde bakstenen gevels, witbeschilderd boven een gepekte plint. Rechthoekige muuropeningen met deels behouden schrijnwerk voorzien van kleine roedeverdeling.
Interieur. Bewaarde moer- en kinderbalken.

Stal. Vrijstaande stal, vermoedelijk met oudere kern, verbouwd in de loop van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.

Schuur. Imposante vrijstaande schuur uit de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw, centrale doorrit. Ertegenaan gebouwd wagenkot met geïntegreerde stal.

• DEVLIEGHER L., De Zwinstreek, 1970, p. 47.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia