Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Zwiersweg. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.

Fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis met oudere kern in de loop van de 18de eeuw verbouwd, zie onder meer jaarsteen met opschrift "1758". Situatie op 18de-eeuwse kaart in vergelijking met die op het primitief kadasterplan (circa 1835) weinig gewijzigd. Weergave van het boerenhuis, een schuur en bakhuis. In 1974, 1984, 1989 en 1994 uitbreiding van het boerenhuis en bouwen van bedrijfsgebouwen.

Boerenhuis van zes traveeën en geïntegreerde stalvleugel onder verspringend zadeldak bedekt met Vlaamse pannen en voorzien van klimmende dakkapel.
Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een zwart gepekte plint. Lijstgevels opengewerkt met rechthoekige deels aangepaste muuropeningen.

Tweebeukige schuur met verankerde bakstenen gevels opengewerkt met twee doorritten. Op de houten pui van de dorsvloer staan de data 1718, 1771, 1778, 1780, ...

Vrijstaand bakhuis - varkensstal van witbeschilderde verankerde baksteen, tweeledig opgebouwd.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: mutatieschetsen, Dudzele, 1974/14, 1980/5, 1984/15, 1989/3, 1994/8.
  • Rijksarchief Brugge, Kaarten en plannen Watering Blankenberge, nummer 761.
  • DEVLIEGHER L., De Zwinstreek, 1970, pagina 42 (hier onder nummer 68).