Beeld De Zaaier

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beeld De Zaaier

Beschrijving

Beeld van de "zaaier" op het "Coppensplein" (zie straatinleiding). Beeld van 1968 deel uitmakend van de reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met uitbeelding van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer). Betonnen sokkel met inscriptie: "ZIE HOE 'T VADER DEED/ MET KLOEKEN ARME EN HAND VOL ZAAD/ AANSCHOUWT HOE HIJ ZIJN STAPPEN GAAT/ EN ZAAIT VOL ZORGEN/ G. GEZELLE".

• VANDEPUTTE O., Gids voor Vlaanderen. Toeristische en culturele gids van de Vlaamse gemeenten, Tielt, 1995, p. 566.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn