Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie uit de wederopbouwperiode. Wederopbouw naar ontwerp van architect René Cauwe (Brugge). Gele baksteenbouw met sierankers. Deels vrijstaand dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gevat tussen trapgevels, uitgewerkte gootlijst op klossen, dakvenster met geprofileerd windbord. Rechthoekige muuropeningen onder latei, verdiept in getoogde en korfbogige nissen. Bewaard houtwerk met T-indeling en kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Boven de deur nisje met Heilig Hartbeeld. Aanpalende nutsgebouwen eveneens uitgewerkt met trapgevels.

• NOTEBAERT A., NEUMANN C. e.a, Inventaris van het archief van de Dienst der Verwoeste Gewesten, Algemeen Rijksarchief, Brussel, 1986.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn