Hoeve uit de wederopbouwperiode

Beschrijving

Licht achterin gelegen hoeve uit de wederopbouwperiode. Als deels omwalde hoeve met losse bestanddelen als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Losse geelbakstenen bestanddelen onder zadeldaken (rode mechanische pannen), rondom geasfalteerd erf. Markerende tuitgevels met aandaken en vlechtingen. Mogelijk restant van omwalling in vijver.

Ten westen van het erf, boerenhuis van vier traveeën en rechts opkamer van twee traveeën, gemarkeerd door aandak op de scheiding. Rechthoekige muuropeningen, onder kleine ontlastingsbogen en verdiept in korfboognissen. Bewaarde beschilderde kozijnconstructies: kruiskozijnen met beluikte benedenvakken en bolkozijnen. Deels bewaarde kleine roedeverdeling. Boven de deur, dakvenster als tuitgevel. Achter het huis, bewaarde bakstenen stoep en moestuin.

Ten noordoosten van het erf, bewaard bakhuis van het tweeledige type.

Ten zuiden van het erf, dwarsschuur met geïncorporeerde stalling, rechts lager wagenhuisvolume met twee dichtgemetselde poorten. Korfbogige muuropeningen, schuurpoort onder verhoogde dakoverstek, klimmende laadvensters. Bewaard groen beschilderd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn