Kleine burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kleine burgerwoning

Beschrijving

Kleine burgerwoning; volgens oude foto omtrent de eeuwwisseling, vrij getrouw aan het vooroorlogse uitzicht gereconstrueerde 17de-eeuwse trapgevel in lokale renaissancestijl, gerestaureerd in 1904 met stadssubsidie en courant afgebeeld in toenmalige toeristische publicaties. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen). Gele baksteenbouw op plint van Atrechtse zandsteen. Verankerde trapgevel met overhoeks topstuk. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboogomlijsting, echter tudorbogig op de zolderverdieping; afzaten op doorgetrokken lekdrempel. Typerend houtwerk met kozijnconstructies; versierde deurtussendorpel. Bijkomende rolluikkasten voor de benedenvensters.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine