Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met twee kleine burgerwoningen, naar ontwerp van architect E. Van Belle (?) (Brugge) van 1921. Enkelhuizen van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen, leien); repeterend schema. Risalietvormende bredere rechter travee met verhoogde begane grond, en respectievelijk uitlopend op trap- en tuitgevel met gevelstenen "Anno 1921"; balkon met gestileerde gietijzeren leuning en houten erker, op de tweede bouwlaag.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine