Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Historische hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met U-vormige opstelling. Heden behouden opstelling. Witgekaleide verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom heraangelegd erf gemarkeerd door massieve bakstenen pijlers bekroond door arduinen bolornamenten.

Ten noorden boerenhuis, ten westen dwarsschuur en ten oosten deel van het woonhuis en vernieuwde opbergplaats met aan de straatzijde sporen van bolkozijn. Boerenhuis geritmeerd door getoogde vensters. Rechthoekige deur met vierpasbovenlicht. Zijgevel met sporen van vlechtingen. Interieur met behouden balkroostering en Vlaamse haard.

Aan de straatzijde eenvoudig witgekaleid kapelletje met puntgevel. Korfbogige nis afgezet door ijzeren hek.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie