• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Historische hoeve, in kern vermoedelijk teruggaande tot de 18de eeuw. Site reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Heden semigesloten opstelling door 20ste-eeuwse uitbreidingen.

Bakstenen bestanddelen onder pannen daken, gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden van het erf nieuw en oud boerenhuis, deels ingewerkt in het poortgebouw. Ten zuiden, aan de straat gelegen voormalige monumentale cichorei-ast. Ten oosten schuur getypeerd door beglaasd muurnisje met heiligenbeeld en rechthoekige poortopening naar de velden toe.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie