Hoeve Hove te Hautrive

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hove te Hautrive

Beschrijving

Hoeve zogenaamd "Hove te Hautrive", gelegen in de dorpskern ten zuidoosten van de kerk. Historische hoeve met gesloten opstelling, waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1408. Ten oosten van het erf loopt een afgesneden meander van de Schelde, aangeduid door wilgen en populieren. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom gekasseid erf. Centraal op het erf waterput met pompsysteem. Ten noorden van het erf sterk aangepast boerenhuis met vernieuwde straatgevel. Lijstgevel met aangepaste muuropeningen. Noordelijke gevel gekenmerkt door twee opkamertraveeën; getoogde vensters met diefijzers.
Ten oosten en zuiden sterk verbouwde stalvleugels, onder meer met aandaken en vlechtingen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie