Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Imposant laat 18de-eeuws-vroeg 19de-eeuws herenhuis, sinds 1963 feestzaal zogenaamd "Alta Ripa". Dubbelhuis met bepleisterde en beschilderde bakstenen lijstgevel. Horizontale gevelbelijning door de kroonlijst, waterlijsten en doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters. Imposant portaal bestaande uit twee pilasters die kroonlijst ondersteunen. Arduinen trap. Boven het portaal ruitvormige arduinen steen met wapenschild. Deels behouden interieur met onder meer eenvoudige bepleisterde plafonds en arduinen schouwmantels. Dieper in gelegen en dwars op de straat ingeplant laat 19de-eeuws koetshuis, heden volledig omsloten door nieuwbouw. Fraai behouden windbord.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

De gevels zijn niet meer bepleisterd.