Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve onder zadeldak (Vlaamse pannen), gelegen op de hoek van de Brandbriefkruisstraat. De oude kern blijkt uit de aanduiding van een langgestrekte hoeve met dezelfde inplanting op de Ferrariskaart (1771-1777). In de Atlas van de Buurtwegen (1841-1844) is de hoeve uitgebreid met een haakse vleugel achteraan het erf, en voorzien van een bakhuis ertegenover.

Het huidige gebouw dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw: stijl- en regelwerk met lemen vullingen, waarvan de gebintconstructie door de pleisterlaag niet te onderkennen is. De westzijgevel en een gedeelte van de achtergevel (zijde Brandbriefkruisstraat) zijn versteend. Rechthoekige houten kozijnen, de vensters oorspronkelijk beluikt. De muuropeningen in de achtergevel zijn aangepast.

De haakse constructie achteraan het erf is recent.