Neogotische calvariekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische calvariekapel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Vivenkapelle

Beschrijving

Neogotische calvariekapel gelegen op de begraafplaats van Vivenkapelle. Rood bakstenen kapel onder leien zadeldak. Open spitsboognis in de met sierankers verlevendigde voorpuntgevel. Nis toegankelijk met twee arduinen treden; gele tegelvloer en houten spitstongewelf. Tegen de achterwand, op een plaasteren sokkel (calvarieberg gesymboliseerd door doodskop met beenderen), een houten Christus aan het kruis.

• Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Dossier DW/00387 en Archief nummer 262.
  • MAEGHE L. e.a., Kerkhoven van de stad Damme. Toestandsbeschrijving - behoud graftekens, Damme, 2005, p. 144-158.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda