Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande interbellumvilla met modernistische inslag in tuin, opgetrokken volgens kadaster in 1937. Afgescheiden van de straat door laag, witgeschilderd bakstenen muurtje met hoekpijlers waartussen typerende buisvormige leuning. Dubbelhuis met bakstenen onder- en gepleisterde bovenbouw onder spel van overkragende schilddaken (zwart geglazuurde mechanische pannen). Typerende volumewerking van onder meer driezijdige doorgetrokken erker (links) en afgeronde erker (rechts) met getrapte belijning voor balkon voorzien van buisleuning. Rechthoekige muuropeningen; vernieuwd houtwerk. Centrale deurtravee benadrukt door rondbogige deuromlijsting van zwarte bakstenen. Deur met typerend gebruik van patrijspoortmotief voor beglazing, voorzien van geometrische ijzeren hekjes.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1937/12.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda