Café Prinsenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Prinsenhof

Beschrijving

Café-taverne "Prinsenhof", opgetrokken volgens kadaster in 1872. Dubbelhuis van vijf ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel met gebruik van arduin voor plint, onderdorpels en banden, onder meer ter verbinding van korfboogvormige muuropeningen; laatst genoemde met ontlastingbogen deels in witte baksteen. Nieuw houtwerk. Rechts, half vrijstaande lagere witgekalkte aanbouw onder mank pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat) met blinde straatgevel en onder meer rondbogige zij-ingang en dakvenster, laatst genoemde voorzien van druiplijst met gestrekte uiteinden. Links, verbouwde aanbouw met getrapte gevel en thans deels gedichte korfboogdoorgang naar recentere, achterliggende bijgebouwen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1872/2.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda