Beschrijving

Hoeve met interbellumwoonhuis en losstaande bijgebouwen opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw, zie stalgebouw reeds weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1845). Woonhuis, dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Verankerde onbeschilderde baksteenbouw voorzien van lijstgevel met tandlijst onder geschilderde houten kroonlijst op consoles. Geschilderde arduinen onderdorpels. Muuropeningen onder witgeschilderde rechte lateien waarboven ontlastingboog. Bewaard groen-wit geschilderd houtwerk (T-ramen) met typerende verticale roedeverdeling en gekleurd glas in bovenlicht. Nieuwe deur. Haakse achterliggende bijgebouwen onder meer bakstenen stalgebouw onder zadeldak van Vlaamse pannen.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda