• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve opgetrokken volgens kadaster in 1848, pas geregistreerd in 1852. Boerenhuis gescheiden van de straat door laag omhaagde voortuin. Eénlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Vernieuwd bakstenen gevelparement aan straatzijde onder houten kroonlijst. Kleurrijk uitgewerkte straatgevel door onder meer aflijnende beschilderde bakstenen fries, rood-wit geschilderde ontlastingsbogen van segmentbogige muuropeningen en geschilderde sierankers. Rondbogige dakvensters in zijgevels. Bewaard houtwerk van T-ramen; luiken. Deels beglaasde en van ijzeren maaswerk voorziene deur; segmentbogig bovenlicht met verticale roedeverdeling.
Aan zuidzijde, recenter bijgebouw evenwijdig met het boerenhuis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1852/6.