Wagenmakerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wagenmakerij

Beschrijving

Voormalige wagenmakerij in het dorp van Oostkerke, gebouwd in 1884, zie jaartalankers in zijpuntgevel. Breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat), gebouwd langs de straatkant. Bruine verankerde baksteenbouw met segmentbogige muuropeningen, arduinen onderdorpels, houten schrijnwerk en luiken naar 19de-eeuws model. Gecementeerde vlakke fries in voorgevel, in linkerzijpuntgevel poort naar werkplaats. Links, haaks op hoofdgebouw, een bedrijfsgebouw in dezelfde baksteen opgetrokken.

• DE KEYSER R., Zo was Oostkerke, s.l., s.d., s.p.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda