• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Damme

Beschrijving

Achterin gelegen éénlaagshuisje, afgescheiden van de straat door witgekalkt bakstenen muurtje en ijzeren hek. Gaat terug op L-vormig volume, weergegeven op primitief kadasterplan (1834).

Deels gekasseide voortuin. Geplaveide stoep. Woonhuis van drie traveeën, witgekalkt op gepekte plint, onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; nieuwe pannen); rechts opkamertravee. Westzijgevel met aandak en vlechtingen. Muurankers. Rechthoekige en getoogde muuropeningen waarin houtwerk met kleine roedeverdeling; gedichte rondboogopening in zijgevel. Deur met gedeeld bovenlicht.

• DEVLIEGHER L., Damme, in Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen, deel 5, Tielt, 1971, p. 171.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda