Boswachtershuis met aanhorigheden

Voormalig boswachtershuis, voorheen horende bij het Kasteel van Uitbergen.

Achterin gelegen, haaks op de straat ingeplante woning in neostijl, naar verluidt gebouwd circa 1930 ter vervanging van een oud boerenhuis. Ruime omhaagde tuin met hulsthaag langs de oprit.

Sterk gerenoveerd bakstenen enkelhuis van één bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak. Baksteenbouw op plint van gesinterde bakstenen. Verankerde lijstgevel met centraal dakvenster. Korfboogdeur in gecementeerde omlijsting met schijnvoegen, met imposten en boog met sluitsteen onder geprofileerde waterlijst. Daarboven een omlijst gebogen gevelnisje met beeldje van Sint-Antonius van Padua, naar verluidt ter vervanging van Sint-Hubertusbeeldje. Vensters voorzien van nieuwe houten kruiskozijnen met halve luiken onder korfboogvormig boogveld.

Links tegenover het huis gelegen L-vormig bijgebouw in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, samengesteld uit een stalvleugel en jonger wagenhuis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena