• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalig hoevetje met losse bestanddelen waarvan de woning in de jaren 1960 door een nieuw huis werd vervangen. Behouden houten schuurtje bij stallen achteraan op het erf. Opgetekend op het primitieve kadasterplan van circa 1832, doch schuur mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.

Kleine dwarsschuur volledig opgetrokken uit een houten skeletbouw, onder overstekend half wolfsdak (golfplaten, vermoedelijk in plaats van stro). Erfgevel met opgetrokken poort voorzien van verticale beplanking en uitgespaard laag spiegelboogdeurtje. Voorts met horizontale beplanking. Lage stalvleugel in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Erfgevel voorzien van staldeurtjes met houten latei.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena