Samenstel van arbeiderswoningen

Beschrijving

Samenstel van arbeiderswoningen onder pannen mansardedak met houten dakkapellen met geprofileerd windbord, uit de jaren 1920. Nummer 40 met vernieuwd parement. Nummer 38: verzorgd parement van gele baksteenbouw, met gebruik van helrode baksteen voor venster- en deuromlijstingen en banden. Bewaard beschilderd houtwerk, beglaasde paneeldeur met bovenlicht met glas in lood.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn

Aanvullende informatie

Het oorspronkelijk samenstel van twee arbeiderswoningen heeft geen erfgoedwaarde meer. Nummer 38 is gesloopt en nummer 40 had zijn oorspronkelijk uitzicht op het moment van inventarisatie al verloren door het nieuw gevelparement.

Auteurs: Jacobs, Els