Kerkhof met oorlogsgedenkteken en grafmonumenten

Beschrijving

In de dorpskern geïntegreerd kerkhof, ten oosten afgelijnd door de Kerkomgangstraat, ten zuiden door de Sint-Jozefszaal en ten westen en ten noorden door de achtererven van de woningen in de Lekedorpstraat. Toegangen vanuit de Lekedorpstraat en de Kerkomgangstraat. Laatstgenoemde gemarkeerd door een treures. In de zuidoostelijke hoek, in het oog springend oorlogsgedenkteken. Voorts voornamelijk 20ste-eeuwse arduinen grafmonumenten. Onder meer familiegraf van de "FAMILIE DE MYTTENAERE-GOES" uit 1911, uitgewerkt als hoge arduinen sokkel met neogotische inslag bekroond door gevleugelde engel in witte marmer. Alsook de grafkapel van de familie "VOLCKE-VANDEMAELE" naar ontwerp van J. Pouille-Rigolle uit Roeselare, zie gesigneerd. Arduinen grafkapel op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met toegang geflankeerd door versierde zuiltjes.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn