Hoeve Coudenburgh

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Coudenburgh

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, "COUDENBURGH", zie houten naambord. Hoeve met losse bestanddelen onder pannen zadeldaken, L-vormig rondom het erf opgesteld. Als omwalde site met identieke opstelling reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778). Ten noorden, boerenhuis met wellicht 18de-eeuwse kern met opkamertravee. Het laaghuis van vier traveeën werd vermoedelijk in de 19de eeuw opgetrokken tot anderhalve bouwlaag. Gecementeerde erfgevel en vernieuwd houtwerk. In het verlengde van het boerenhuis, stalvleugel van de jaren 1920 met laadluik met tuitgeveltje. Haaks hierop, dwarsschuur met wagenhuis met oudere kern.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn