Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis met links ruime tuin met onder meer rode beuk, ijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers. Heropgebouwd in 1920 naar ontwerp van architect Lucien Coppé (Brugge), in sobere baksteenarchitectuur met neoclassicistische inslag zie lijstwerk en geriemde vensteromlijstingen (ook heiligennis). Leien mansardedak met uitgewerkte houten dakkapellen. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Vleugeldeur met beglazing en smeedwerk. Aan de Montanusstraat nummer 1: conciërgewoning en voormalig koetshuis (zie ook onder straatinleiding Montanusstraat).

• Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn