Samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Opvallend samenstel van drie burgerhuizen heropgebouwd in de jaren 1920, zie de eclectische vormentaal. Lijstgevel onder schilddak waarbij de bovenbouw van het middelste huis is uitgewerkt als een verhoogde halsgevel op korfboogfries, verticaal geritmeerd door lisenen en fialen bekroond door natuurstenen topstukken en centraal driehoekig fronton. Deurtravee met natuurstenen gedecoreerde omlijsting en geblokt halfrond bovenlicht onder uitkragende rechthoekige erker op voluutvormige kraagstenen. Nummers 16 en 20: uiterste deurtravee met natuurstenen omlijsting en driehoekige frontonbekroning. Overige muuropeningen met geprofileerde vensterbank op diamantkoppen en geprofileerde waterlijst. Verzorgd uitgewerkte gootlijst op klossen en dakkapelletjes. Gedeeltelijk bewaard houtwerk. Nummer 16 met verbouwde begane grond.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn