• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nu ACLVB/ Liberale Vakbond. Hoekhuis met Stationsstraat. De voormalige woning van M. Govaert-Carton werd gebouwd in 1933 door architect M. Mornie, zie gevelsteentje in de plint.

Art-decowoning opgetrokken in een baksteenarchitectuur aansluitend bij het "Romantisch kubisme". Parement van gele baksteen met diepliggende lintvoegen, op een plint van arduinplaten. Door brede gepleisterde banden duidelijk afgelijnd in twee registers. Een overstekende houten daklijst loopt om het gebouw. Afgeronde hoektravee gemarkeerd door een omlopende erker op de bovenverdieping. Deurtraveeën in beide straten geaccentueerd door een deurvenster met balkon met buisleuning op de bovenverdieping. Brede rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Lanclus, Kathleen