Burgerhuis van 1903

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis uit 1903

Beschrijving

Smal diephuis van 1903 ontworpen door architect Edgard Van Gheluwe, maar niet helemaal uitgevoerd volgens het ontwerp. De opvallende trapgevel heeft slechts één travee met bijna gevelbrede deur- en vensterpartijen. De achteruitliggende begane grond is toegankelijk via een trapje en verdiept portaal. Deze is uitgewerkt als terras en afgeboord met een arduinen balustrade met balusters. Baksteenbouw verlevendigd door speklagen die doorlopen in het portaal. Bovenbouw gekarakteriseerd door neobarokke elementen zoals de versierde boogvelden en de ronde oculus. Het fraai, gevelbreed smeedijzeren balkon steunt op zware consoles met voluten. Bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1032/0046, 1903.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia