erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
77376
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77376

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige boerderij met losstaande bestanddelen, heden verkoopszaal van antiek, "'T LIJSTERHOF" zie opschrift op houten bord. Staat op de Poppkaart (1842). Gelegen aan de rand van het Rijkeveldebos. Gebouwen met 19de-eeuws uitzicht, het woonhuis is wellicht ouder. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw boven zwart gepekte plint. Woonhuis met geïncorporeerde stallingen. Vensters met bewaarde schuiframen en luiken. Het houtwerk is beschilderd in groen en wit, de strekken van de muuropeningen in aftekenend rood en wit. Aan de noordkant van het woonhuis staat haaks een schuur, de zijgevels zijn afgewerkt met een houten bebording.

Interieur. Op de begane grond twee opgeklampte deuren met oud hang- en sluitwerk. De zolderkap wordt ondersteund door getelmerkte schaargebinten.


Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77376 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.