erfgoedobject

Parochiekerk van Male, Sint-Thomas van Kantelberg

bouwkundig element
ID
77262
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77262

Juridische gevolgen

Beschrijving

Parochiekerk van Male, Sint-Thomas van Kantelberg, gebouwd in 1995 en ontworpen door architect Herman Markey (Brugge). Achterin gelegen kerk aan het Peellaertplein en toegankelijk via een oprit. De moderne kerk, opgetrokken in betonsteen, bestaat uit verschillende, trapsgewijs geplaatste volumes onder platte daken. Bekronende klokkentoren en kruis. Het plein met parking is betegeld met betonklinkers. Tegenover de kerk bevinden zich de bibliotheek "SINT-THOMAS" en het dienstencentrum "SCONEVELDE", ten behoeve van de bevolking van Male.

Interieur. Vierkante ruimte met vlak plafond bekleed met houten planken. Boven het altaar, geplaatst in de oosthoek, zorgt een glazen uitsparing in de zoldering voor een geconcentreerde lichtinval. De diagonaal geplaatste stoelen, gericht naar het altaar, geven aan de sobere ruimte een zekere dynamiek.

  • Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 41/1993.

Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Parochiekerk van Male, Sint-Thomas van Kantelberg [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77262 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.